ERYTRITOL

Vad är
Erytritol är en sockeralkohol som används för att ersätta socker eftersom det har noll kalorier. Den finns naturligt i små mängder i många frukter och grönsaker. Erytritol är cirka 70 % så sött som socker men har inga kalorier och ingen påverkan på blodsockernivåerna*.

Det bästa
Eftersom vi vill ge dig det bästa kommer vårt erytritol från GMO-fri majs. Genom en fermenteringsprocess extraherar vi erytritol från majssocker (glukos). Det resulterar i erytritol som sedan renas, torkas och silas, vilket ger knastriga välsmakande kristaller.

VISSTE DU
1. Inga kalorier
Människokroppen absorberar helt enkelt inte erytritol på samma sätt som vanliga sockerarter.
Det innebär att din kropp inte får några kalorier eller kolhydrater från det, så det är ett perfekt alternativ för lågkolhydrat- eller ketokost.

2. Bra
Eftersom erytritol inte bryts ned av människokroppen påverkar det inte heller blodsockret. Det gör det perfekt för personer med diabetes och andra som vill kontrollera sitt blodsocker.

3. Kyleffekt
Vi på Pure Via® älskar erytritol på grund av dess kristalliknande struktur, välsmakande sötma och naturlighet.
Men när erytritol smälter i munnen kan du uppleva en kylande känsla, kallad ”kyleffekten”, som känns lite mentolaktig: det är helt normalt. Socker fungerar på samma sätt när det löses upp i munnen, men eftersom vi är vana vid det känns det inte ens. Se vår sida med vanliga frågor om hur du kan minska kyleffekten.

*Förtäring av mat/dryck som innehåller erytritol istället för socker ger en lägre blodsockerhöjning jämfört med mat/dryck som innehåller socker.