Logo Pure Via

Banankaka

efterrätt

  • Förberedelse:

    20'

  • Ugn:

    1h 15'

  • Svårighet :

    Keskivaikea

Ingredienser

6–8 annosta

  • 3 stora bananer (+ 1 som topping)
  • 200 g Pure Via® Stevia
  • 2 ägg
  • 125 g lättsaltat smör
  • 1 vaniljstång
  • 200 g mjöl
  • 11 g bakpulver

Förberedelser

  • 1

    Förvärm ugnen till 165 °C.

  • 2

    Dela och skrapa ur vaniljstången.

  • 3

    Skala och mosa bananerna med Pure Via® Stevia och vaniljfröna.

  • 4

    Smält försiktigt smöret. Tillsätt äggen till bananerna och sedan smöret. Blanda.

  • 5

    Tillsätt slutligen mjöl och bakpulver, blanda sedan igen och häll smeten i en smord kakform på cirka 25 cm.

  • 6

    Skala den sista bananen och skär den på mitten. Lägg de två bitarna ovanpå kakan och grädda den sedan i 1 timme och 15 minuter.

  • 7

    Ta ut kakan och låt den svalna. Täck den sedan med plastfolie och förvara den på en sval plats.

GODA RECEPT

Som gör dig tillfredsställd