Banankaka
efterrätt
- Förberedelse:
20'
- Ugn:
1h 15'
- Svårighet :
Keskivaikea


Ingredienser
6–8 annosta
- 3 stora bananer (+ 1 som topping)
- 200 g Pure Via® Stevia
- 2 ägg
- 125 g lättsaltat smör
- 1 vaniljstång
- 200 g mjöl
- 11 g bakpulver
Förberedelser
- 1
Förvärm ugnen till 165 °C.
- 2
Dela och skrapa ur vaniljstången.
- 3
Skala och mosa bananerna med Pure Via® Stevia och vaniljfröna.
- 4
Smält försiktigt smöret. Tillsätt äggen till bananerna och sedan smöret. Blanda.
- 5
Tillsätt slutligen mjöl och bakpulver, blanda sedan igen och häll smeten i en smord kakform på cirka 25 cm.
- 6
Skala den sista bananen och skär den på mitten. Lägg de två bitarna ovanpå kakan och grädda den sedan i 1 timme och 15 minuter.
- 7
Ta ut kakan och låt den svalna. Täck den sedan med plastfolie och förvara den på en sval plats.
GODA RECEPT
Som gör dig tillfredsställd