Logo Pure Via

Chocolate Chip Cookies

efterrätt

  • Förberedelse:

    15'

  • Ugn:

    15'

  • Svårighet :

    Keskivaikea

Ingredienser

Portioner: cirka 10 kakor

  • 75 g osaltat rumsvarmt smör
  • 100 g Pure Via® Raw
  • 65 g Pure Via® Stevia
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 medelstort ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 75 g mörka chokladknappar

Tips: Frys in ogräddade kakbollar i en lufttät behållare i upp till 3 månader.

Förberedelser

  • 1

    Lägg smör, Pure Via® Raw och Pure Via® Stevia i en skål. Vispa med elvisp tills smeten får ett ljust och fluffigt utseende.

  • 2

    Vispa i vaniljextrakt och ägg. Blanda tills det blir krämigt. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop. Rör i chokladknapparna.

  • 3

    Dela degen i 16 bollar och lägg på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Ställ i kylen i 1 timme.

  • 4

    Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C för varmluftsugn/4 för gasugn.

  • 5

    Ställ in kakorna i ugnen och grädda i 10–12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på plåten innan servering.

GODA RECEPT

Som gör dig tillfredsställd