Logo Pure Via

Blåbärsmuffins

efterrätt

  • Förberedelse:

    15'

  • Ugn:

    20'

  • Svårighet :

    Keskivaikea

Ingredienser

Portioner: 12

  • 75 g osaltat rumsvarmt smör
  • 150 g Pure Via® Stevia
  • 2 medelstora ägg från frigående hönor
  • 175 g grekisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 6 msk mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • 150 g blåbär
  • 25 g mandelflagor

Tips: Om du vill ha ett nötfritt alternativ kan du byta ut mandelflagorna mot rostade kokosflingor.

Förberedelser

  • 1

    Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C för varmluftsugn/5 för gasugn. Placera ut muffinsformar i en muffinsform med 12 hål och ställ åt sidan.

  • 2

    Vispa smör och Pure Via® Stevia med elvisp i en stor skål tills smeten får ett ljust och fluffigt utseende. Tillsätt äggen och vispa. Tillsätt grekisk yoghurt, vaniljextrakt och mjölk, och vispa.

  • 3

    Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en separat skål. Blanda i de torra ingredienserna i smeten. Vänd ner blåbären och fördela smeten i de 12 muffinsformarna. Strö mandelflagor över muffinsen.

  • 4

    Ställ in muffinsplåten i ugnen och grädda i 18–20 minuter eller tills muffinsen har jäst upp och fått en gyllenbrun färg.

  • 5

    Låt muffinsen svalna i 15 minuter innan du flyttar över dem till ett ugnsgaller. Låt svalna helt före servering.

GODA RECEPT

Som gör dig tillfredsställd