Blåbärsmuffins
efterrätt
- Förberedelse:
15'
- Ugn:
20'
- Svårighet :
Keskivaikea


Ingredienser
Portioner: 12
- 75 g osaltat rumsvarmt smör
- 150 g Pure Via® Stevia
- 2 medelstora ägg från frigående hönor
- 175 g grekisk yoghurt
- 1 tsk vaniljextrakt
- 6 msk mjölk
- 250 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- En nypa salt
- 150 g blåbär
- 25 g mandelflagor
Tips: Om du vill ha ett nötfritt alternativ kan du byta ut mandelflagorna mot rostade kokosflingor.
Förberedelser
- 1
Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C för varmluftsugn/5 för gasugn. Placera ut muffinsformar i en muffinsform med 12 hål och ställ åt sidan.
- 2
Vispa smör och Pure Via® Stevia med elvisp i en stor skål tills smeten får ett ljust och fluffigt utseende. Tillsätt äggen och vispa. Tillsätt grekisk yoghurt, vaniljextrakt och mjölk, och vispa.
- 3
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en separat skål. Blanda i de torra ingredienserna i smeten. Vänd ner blåbären och fördela smeten i de 12 muffinsformarna. Strö mandelflagor över muffinsen.
- 4
Ställ in muffinsplåten i ugnen och grädda i 18–20 minuter eller tills muffinsen har jäst upp och fått en gyllenbrun färg.
- 5
Låt muffinsen svalna i 15 minuter innan du flyttar över dem till ett ugnsgaller. Låt svalna helt före servering.